Qui som? Que volem?

Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s’aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar feina, gent amb família i amics, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un fruit millor als que ens envolten.

Som un col•lectiu amb diferents sensibilitats i visions de com hauria de funcionar la societat. Però tots estem amoïnats i indignats pel panorama polític, econòmic i social que veiem al nostre voltant, per la corrupció de la classe política, empresariat, banquers… per la indefensió de la ciutadania. Com a col•lectiu no ens representa cap entitat ni partit polític.

Aquesta situació ens fa mal cada dia. Però si ens unim, podem canviar-la. És el moment de moure’s i de construir una societat millor. És per això que declarem fermament el següent:

  • -Les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el benestar i la felicitat de les persones.
  • -Hi ha uns drets bàsics que haurien de ser coberts en aquestes societats: el dret a l’habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l’educació, a la participació política, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum dels béns necessaris per a una vida sana i feliç.
  • -El funcionament actual del sistema econòmic i de govern no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.
  • -La democràcia surt del poble (demos=poble, cracia=govern), per tant, el govern ha de ser el poble. Però la major part de la classe política ni tan sols ens escolta. Ens fa creure que representa la nostra veu, quan realment no facilita la participació política ciutadana mitjançant línies directes, ni procura pel benestar del gruix de la societat. En canvi, busca enriquir-se amb el nostre esforç, atendre només els interessos dels grans poders econòmics i aferrar-se al poder.
  • -L’ànsia i acumulació de poder en un grup reduït produeix desigualtat, crispació, injustícia i violència. L’actual model econòmic enriqueix uns pocs i aboca la resta a la pobresa i l’escassetat.
  • -La ciutadania forma part de l’engranatge d’una màquina destinada a enriquir una minoria, que trepitja els nostres drets. Hem de ser conscients i han de ser conscients que som nosaltres qui movem el món.
  • -Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat econòmica, podrem eliminar els abusos i mancances que tothom pateix.
  • -És necessària una revolució ètica. Hem posat els diners per sobre de l’ésser humà i hem de posar-los al nostre servei. Som persones, no productes de mercat.

Per tot això estic indignat. Per tot això estic indignada.
Jo puc canviar-ho.
Jo puc ajudar.
Sé que junts podrem.
Surt amb nosaltres. És el teu dret.

-Indignats/Indignades Mollet-

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s